Over roadmaps en meer van dat

Drukke, overvolle agendas was mijn eerste titel, maar de huidige is mooier. De vorige titel is meer als excuus voor de tijd die inmiddels tussen deze en de vorige blog is verstreken. Er is inmiddels al zoveel gebeurd en er zal nog veel gebeuren voor ik ook maar een weekje vrij heb. En als die week er eenmaal is, zal ik die ook zonder problemen kunnen vullen. Maar goed, een kleine samenvatting van het voorbije seizoen:

  1. Mijn muis is heel irritant bezig, een simpele klik komt als een dubbele klik aan. Heel leuk als je een shooter speelt (tap-tap-tap levert een heel leuke spray op, maar verder is het enorm irritant. Als ik op een link klik komt er zo goed als meteen een contextmenu bij, leuk als ik die link in een andere tab zou willen openen, anders alleen maar vertragend werkend.
  2. Computer-gerelateerde vragen. Ze komen van her en der, en ik beantwoord ze ook graag en met plezier. Maarrrrrr, het zijn er zoveel en sommige vragen zijn dubbel… dat ik overweeg om hier op de site een FAQ – Frequently Asked Questions – op te zetten. Inc. eigen antwoorden natuurlijk. Dit systeem heb ik al zo goed als uitgewerkt, binnenkort omvormen in code en dan een beetje bèta-testen met de lui van IRC. Jullie lezen het goed, er komen meer en meer inputmogelijkheden naar jullie kan van de site, die natuurlijk alleen maar in het voordeel van de site en de efficiëntie ervan verhogen. De volgende logische stap is dan een reactiesysteem inbouwen. Reacties op mijn blog, wel te verstaan. Verder ga ik ook nog meer gebruik maken van de sociale media die al een beetje geïmplementeerd zijn op de site: Facebook en Twitter. De volgende stap is dan – naast het continue ontwikkelen van het CMS – de fotogallery te vernieuwen. De huidige gallery werkt wel heel handig, maar ik vind ‘t niet zo mooi. De bedoeling is dat ik veel meer van jQuery (en dus ook Lightbox) gebruik ga maken. Want Javascript is cool… in ieder geval jQuery is cool, laat daar geen twijfel over zijn.
  3. Muziek: gewoon even tussendoor: Tool – The Grudge. Tool is leuk!
  4. Projecten: Campo Blanco begint al degelijk vorm te krijgen, maar dat zal wel moeten: 12 april is de deadline en launch. Maar dat haal ik zeer waarschijnlijk wel. Pelgrimstocht: ook dit begint al goed vorm te krijgen, voor zover het nog niet in orde is. Er staat nog één vergadering op het programma, groepsverdeling enzovoort. Deze vergadering valt eind mei, en dan is het nog een goede maand tot de zomervakantie er is.
  5. En in die maand zit ik natuurlijk niet stil. Juni is altijd al examenmaand geweest, en dit jaar is dat niet anders. Lekker leren in de zon dus… je houdt ervan of je houdt er niet van. Daarbij komt nog dat in die maand Campo Blanco aan de grootste reclamecampagne begint. Dus daar zal ook veel tijd in verloren – al is het natuurlijk niet verloren – gaan.
  6. School is op dit moment trouwens enorm aangenaam. Webdesign stelt amper iets voor – php is een makkie, dat hoef ik niet uit te leggen – netwerk – en systeembeheer is zowaar echt interessant: DNS, DHCP, tlds, allemaal leuke termen waarmee ik de nerd in mijn kan laten opbloeien. Frans en Engels stellen ook niet al te veel voor, amper één à twee uurtjes les per week. Dan natuurlijk nog economie, mijn zorgenkindje. Voorlopig moet ‘t niet zo een probleem opleveren, gewoon voldoende oefenen en aanwezig zijn tijdens de testen.
  7. En de liefde, bleh.
  8. En nog wat anders: aangezien mijn lief broertje tussen september en eind december in Finland zit – en volgens hem in de Allerheiligenvakantie vakantie heeft daar – ben ik een beetje aan het kijken of ik dan niet enkele dagen bij hem op “visite” kan komen. Dus, lekker per trein (kost 159,- voor 5 dagen reizen binnen 10 dagen) van Hasselt naar Finland. Ik zie ‘t wel zitten. Misschien dat ik er nog een dagje Stockholm of Kopenhagen bij pluk, Helsinki ga ik sowieso bezoeken dan. Kwestie van beetje op te scheppen als ik terug ben: “Joa, ben net terug uit Finland, weet je.”
  9. Blijkbaar zit ik zondag in Brugge (spreek uit als Brughghe: die lui hebben blijkbaar moeite met de g uit te spreken).
  10. En tien omdat dat leuk is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.