Nieuws!

Welja, na een enorm lange periode toch nog maar eens een update.

In het afgelopen jaar is er veel gebeurt. Een kleine opsomming:

 • Lift22 heeft een flinke boost gekregen in ontwikkeling. Waar we een jaar geleden nog met een lelijke, halfwerkende versie van ons platform zaten, staan we op dit moment vlak voor een eerste beta-release. Ook is het oorspronkele team van Wouter Vandenneucker en mij uitgebreid met Wouter Uten en Kevin Dendievel. Wouter en Wouter houden zich vooral bezig met de front-end, en middleware, waar Kevin vooral het grafische aspect voor zijn rekening neemt. Ik hou me vooral bezig met de API (een combinatie van Slim-framework (een RESTful-framework in PHP), mongodb en een eigen authenticatielaag.
  • http://www.lift22.be
  • http://blog.lift22.be
  • http://api.lift22.be
 • Hackerspace Brixel – Hasselt. Het woord hacker heeft de laatste jaren een flinke deuk opgelopen, met de nodige gevolgen van dien. Een hackerspace is een locatie (en een concept) waar dat mensen met een technische, grafische of op een andere kunstzinnige manier kunnen werken aan hun eigen projecten, samen kunnen praten en discussieren over allerhande onderwerpen. Maar ook workshops, presentaties en sessies over verschillende (al dan niet) technische onderwerpen vinden een plaats in de hackerspace. In Hasselt zijn we op dit moment in een volle opstartfase, met wekelijkse meetings, kleine programmeersessies en binnenkort een grote workshopdag.
  • http://wiki.hsha.be
  • http://discuss.hsha.be
 • Speelplein Zowiezo: Het leukste tijdverdrijf in de zomer. Speelpleinwerking Zowiezo neemt nog steeds een groot deel van mijn tijd in, zeker door het jaar. Vergaderen, hulpanimatorcursus, verschillende weekenden met de animatoren… ze zijn allemaal even belangrijk om de werking levendig te houden. Ook proberen we constant zoveel mogelijk onze animatoren te motiveren om te zorgen dat ze in de zomer hun beste beentje voor zetten. Niet alleen om de kinderen te animeren, maar ook voor de vriendschapsbanden die ontstaan onder de animatoren. Het is elke keer weer fantastisch om te zien hoe geëngageerd onze animatoren zijn naar de werking toe, hoeveel plezier ze beleven op de talloze activiteiten die we doen.
  • http://www.speelpleinzowiezo.be

One thought on “Nieuws!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.