Mobile activities

Ziehier, mijn eerste bericht vanaf mijn huidige testlaptop. Het is een 2 of drie jaar oude laptop van HP, een Compaq 6710b. De reden dat ik dit ding momenteel in bruikleen heb is dat ik toch wel begin in te zien hoe nuttig een laptop kan zijn. Maar om toch geen nieuwe laptop te hoeven kopen, heb ik een beetje rond gekeken en bleek een van mijn collega-hoofdanimatoren op het speelplein juist een nieuwe laptop te hebben gekocht en zocht hij een koper voor zijn oude. Om toch te zien of ik er wel iets mee kon doen heb ik hem dit weekend (het was leidingsweekend van het speelplein) meegekregen. Eenmaal thuis heb ik er Ubuntu 9.04 opgezet, en sindsdien draait ie als een zonnetje. De dual core 2GHz Intel Mobile nogwat doet zijn werk goed, maar 4GB RAM is ook heel nuttig. Wireless internet werkt ook goed, ik kan vrolijk tweeten, Facebooken en ondertussen ook nog mail controleren en mijn agenda op orde houden. Het enige wat nog wennen is het toetsenbord, dat nogal klein (geen numeriek keypad is raar), en dat je gebonden bent aan een batterij is ook wennen.

Verder is het een leuk nuttig dingetje, zeker nu ik er een LAMP-server van heb gemaakt: Linux Apache, mysql en PHP. Lokaal mijn websites kunnen draaien en ontwikkelen zonder internetverbinding (in de trein bijvoorbeeld, aangezien de NMBS pas heeft besloten om toch maar geen internet aan te bieden op hun treinmateriaal – de klanten zouden toch al over internet beschikken op hun GSMs, … juist, want dat kost ook niets.) is heerlijk. Hoe dan ook, ondertussen weer enkele vergaderingen achter de rug, met onder andere project Campo Blanco. Daarover later meer. Gelukkig is het niet al te ingewikkeld om het te devven, voornamelijk mijn huidig CMS aanpassen.

Over mijn CMS ook nog wat nieuws. Inmiddels heb ik al een gebruikerssysteem ingebouwd, met andere woorden: er zijn meerdere gebruikers die kunnen inloggen. De gebruikers hebben dan ook verschillende registratielevels, de ene geeft toegang tot meer functies. Een van die functies is bijvoorbeeld gebruikers kunnen toevoegen, hier heb je bijvoorbeeld het hoogste level nodig, bij wijze van spreke. Op den duur wil ik dit zo uitwerken dat je ook commentaar kan aan bepaalde blogposts. Zoals je hier onder kan zien is er – nog steeds in beta – een linkje om het commentaar uit te klappen, met jQuery. Dat zal ik hopelijk deze week uit kunnen werken, net zoals de raw version van Campoblanco.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.