Imagegalleries en het geklooi errond

Een van de redenen waarom ik een eigen domein wilde, was dat ik heel makkelijk een hele reeks foto’s online zou kunnen zetten. Dat spreekt voor zich, gewoon met Filezilla alles op de server zetten en klaar. Maar, zoals elke (amateur)fotograaf wilde ik ook dat mijn foto’s bekeken konden worden. Zodoende zocht ik het internet af naar imagegalleries, gallerijen om afbeeldingen te laten weergeven. In eerste instantie was dat ook vrij makkelijk om te vinden. Keuze genoeg, met een MySQL-database, zonder MySQL-database, met uitgebreide grafische interface, zonder grafische interface. Op goed geluk heb ik er eentje gedownload, en ge├»nstalleerd. Na een paar maanden en een tienduizendtal foto’s later vond ik het systeem en de lay-out toch niet meer zo ‘waw’, dus zocht ik verder. Inmiddels was ik al bekender met jQuery, een super-stoere-lightweight JavaScriptlibrary voor fancy stuff. Scrolldownbalkjes, fading in en out, allemaal superleuk. Ik had jQuery al gebruikt voor een lightbox, maar meer omdat ‘t erbij moest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.