Druk, druk en nog eens druk

Lekker buiten zittend in het zonnetje deze blogpost neertikkend, overloop ik de vorige vakantie.

Vorige week woensdag ben ik dus gaan wandelen in de Ardennen, als vervolgstuk van het GR-concept. Dit keer van Pepinster naar Luik. We kwamen wel in Luik, maar niet volgens de gewenste manier. Meer uitleg komt in het onderwegsubje. Het was in ieder geval wel leuk.

Daarnast – en dit heeft meer te maken met de titel – is het aantal vergaderingen en andere activiteiten die ik heb meegemaakt. Ten eerste was het vorig weekend leidingsweekend van ‘t speelplein. We hadden een hele stoer en WAW-spel gemaakt, maar helaas was de opkomst nogal mager. Hoe dan ook, het was wel een geslaagd leidingsweekend. Om drie uur was iedereen weer op ‘t speelplein (het weekend zelf ging door op de hoeve), waarna ik meteen door kon gaan naar het volgende punt op mijn agenda: vergadering voor de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Deze duurde van drie tot half zes, Het programma zit al vrij deftig in elkaar, het enige waar we nog aan moeten werken is de bussen vol krijgen. Maar, als het een beetje meezit, lukt dat wel.

Verder deze week niet zo veel gedaan, maandag natuurlijk nog een vergadering voor Samen in Vreugde, om 17h in Sint Truiden. Daarna aansluitend om acht uur nog een vergadering in Hasselt, dit keer voor het jongerenprogramma van de Virga Jessefeesten (Campo Blanco). Dit verliep allemaal heel vlotjes, met nog wat huiswerk voor mij: basisconcept uitwerken voor de website. Dit is op dit moment al vrij ver, nu nog wachten op de grafische kant. Gisteren dan nog eens samengekomen voor de zondagactiviteit van Samen in Vreugde, komende zondag. Dit zit nu wel vrij goed in elkaar, nog een enkele spelen erbij en dan zit het wel goed. Vandaag dan weer naar Sint Truiden, alweer voor Samen in Vreugde. Het was lekker weer, dus hebben we buiten vergadert, in het zonnetje. Er is vanalles besproken, overlopen en bekeken en nu mag ieder groepje beginnen aan het voorbereiden van de gezinsvakantie in Grand Halleux. Het rare is, ik ben er zelf niet bij. Ik ben op het zelfde moment in Spanje, onderweg naar Santiago de Compostela. Maar, blijkbaar vond de kern van Samen in Vreugde me wel bekwaam, en wilden ze me als semi-eindverantwoordelijke voor de jongerenwerking aanduiden. Dit samen met iemand anders, zodat niet meteen alles op mijn schouders zou vallen. En daar ben ik blij mee, want op dit moment zit ik tot over mijn oren in allerlei projecten, dat het bijna niet meer leuk is. Hier een deadline, daar een vergadering, daar een activiteit, dan een voorbereiding… zo blijk ik bezig. Ik zit momenteel echt aan mijn limiet, en ik merk het ook. Ik ben blij dat ik af en toe gewoon een momentje niets heb, dat ik even kan uitblazen en gewoon een serie kan bekijken. Om daarna weer een melding te krijgen van “Berend, we hebben dit nog nodig, kan je daarvoor zorgen?” Ik doe het allemaal wel graag, maar het is enorm vermoeiend. Ik krijg er ook genoeg waardering voor terug, maar het blijft allemaal vrijwilligerswerk. Maar ja, aan de andere kant staat het wel allemaal goed op mijn CV, dus doen we nog rustig verder.

Ook moet ik toch nog een klein groepje mensen bedanken: de lui op IRC. Jullie zijn soms zo idioot, maar helpen me wel om dingen te relativeren – al dan niet onbewust. Waarvoor dank xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.